Close
Skip to content

Oorzaken haarverlies

De oorzaken van haaruitval kunnen zeer verschillend zijn.
De meest voorkomende oorzaak is erfelijke aanleg. Maar ook hormonale afwijkingen, huidziektes zoals eczeem, allergie, bestraling chemotherapie, stress en gebruik van medicijnen kan haarverlies veroorzaken.

Medische termen
Kaalheid door erfelijke aanleg of hormonale situatie of stress worden vaak benoemd als:
– alopecia totalis : algehele kaalheid
– alopecia areata : plaatselijke kaalheid
– alopecia androgenetica : mannelijke kaalheid

Bij sommige vormen van alopecia is de beste oplossing: behandelen met Mediceuticals om je hoofdhuid weer gezond te maken en te stabiliseren. Kom voor een hoofdhuid onderzoek met de microscoop voor een goede diagnose en het juiste advies.

Chemotherapie
Haarverlies als gevolg van chemotherapie is van tijdelijke aard. De haarwortels blijven gezond en na de laatste kuur komt het haar weer terug.

Oplossingen
Een goede oplossing voor deze haarloze periode is een natuurlijk ogend haarwerk dat het dichtst mogelijk bij uw eigen kleur en model past.

Alternatief

Misschien kiest u niet voor een haarwerk maar wilt u gewoon een mooie hoofdbedekking (mutsje) van een zacht materiaal, onze nieuwe vezel van bamboe ventileert in de zomer maar is ook heerlijk tijdens de momenten dat u thuis uw haarwerk afzet. Ook voor s’nachts hebben we zachte mutsjes zonder naad. Voor de zonnige dagen hebben we ook bamboe met klep.

 

CH1492-3_10