Close
Skip to content

Onze werkwijze

• Informatie tijdelijk haarwerk en pruiken
• Vergoedingen door zorgverzekeraar
• Informatie permanente haarwerken
• Contactpersoon

Informatie tijdelijke haarwerken en pruiken
Voor een persoonlijk vrijblijvend advies of intake gesprek kunt u altijd een afspraak, u kunt altijd binnen 5 werkdagen terecht. Tijdens het intakegesprek bespreken wij alle voor en nadelen en trachten wij tot de best mogelijke oplossing voor u te komen. Daarna worden een aantal haarwerken besteld en tijdens het tweede contact gepast en indien gewenst gekocht. Dit houd in dat u binnen 2 á 3 werkdagen een passend haarwerk heeft. Indien u niet in de gelegenheid bent om bij ons langs te komen, dan komen wij bij u langs op de afdeling in het ziekenhuis (maximaal afstand 15 km).

Vergoeding door zorgverzekeraars
De aanschaf van een pruik of haarwerk kost geld, zeker enkele honderden euro’s. Wel is het zo dat de ziektekostenverzekeraars, bijvoorbeeld na chemotherapie, een deel van de kosten vergoeden. Als erkend leverancier hebben wij contracten met bijna alle verzekeraars. Voor 2024 geldt een landelijke basisvergoeding van € 465,- per jaar.
Wij nemen de zorg voor de financiële afhandeling graag van u over en regelen de papieren rompslomp direct met uw verzekeraar.
Bij sommige zorgverzekeraars krijgt u een vergoeding voor uw mutsja uit uw aanvullende verzekering tot een maximum van €150,00*. Oók als u al een haarwerk heeft aangeschaft. Een medische verklaring van uw arts of specialist met diagnose chemotherapie is hiervoor noodzakelijk. Het bedrag kan door Gerries Haarwerken rechtstreeks bij uw verzekering worden aangevraagd, voor u weer een zorg minder.
Wilt u meer informatie neemt u dan contact met ons op of met uw zorgverzekereraar.

De keuze voor een haarwerk
Bij uw eerste bezoek wordt een vrijblijvend adviesgesprek gehouden van zo’n 1 tot 1,5 uur. Tijdens dit ‘intake‘ gesprek gaan wij eerst kijken naar de oorzaak, uw wensen en uw levensstijl kijken. Daarna kunt u kennis maken met verschillende haarwerken. Wij geven u uitgebreid advies over welke de beste manier is om een natuurlijke haardos te verwezenlijken en te bevestigen. Na dit gesprek weet u alles wat u moet weten voor een eventuele behandeling.

Tijdens het tweede bezoek gaan wij een keus maken en indien er is gekozen voor maatwerk de maat nemen. U krijgt van ons een prijsopgave, indien de bestelling voor maatwerk wordt geplaatst vragen wij een aanbetaling van 10%. Als u een medische indicatie heeft neem dan uw verwijsbrief en uw verzekeringspasje mee, dan kunnen wij kijken op welke vergoeding u recht heeft. Reserveren van een haarwerk behoord ook tot de mogelijkheden, als u nog niet precies weet wanneer u van uw haarwerk gebruik gaat maken houden wij daar rekening mee. Wij reserveren uw haarwerk minimaal 3 en maximaal 6 weken voor u.

Tijdens het derde bezoek wordt er gepast, vervolgens vertellen wij u alles over de verzorging en het eventuele vervolgbezoek, afhankelijk van de bevestiging.

Contactpersoon: Gerrie Kersbulck-Koelewijn wil graag al uw vragen beantwoorden. Mail naar: gerrieshaarwerken@gmail.com

Wij leveren o.a. de volgende merken: Ellen Wille, Kondor Hair, Hairmania, Gisela Meyer, Hairtech, T Parting.