Close
Skip to content

Hoofdhuidproblemen bij Chemotherapie ook bij Coldcap methode

Geadviseerde behandeling voor, tijdens en na de chemo-behandeling

Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om te starten met MEDICEUTICALS liefst vóór de chemo-behandeling maar zeker adviseer ik tijdens de chemo. U kunt de producten ook gebruiken na de chemo-behandeling om het haar en de hoofdhuid in optimale conditie te houden. Neem altijd contact op met een MEDICEUTICALS specialist/ haarwerker voor persoonlijk advies en begeleiding.

Bekijk hier de gehele productfolder van MEDICEUTICALS.

Aanbevolen behandeling: dagelijks wassen en verzorgen van de hoofdhuid met BIOCLENZ of HYDROCLENZ. Gebruik lauw water en niet te hard masseren.

Vervolg de behandeling met het conditioneren van de hoofdhuid met THERAPEUTIC, laat 1 tot 3 minuten inwerken en vervolgens uitspoelen.

Omdat kankercellen snel delen, wordt de therapie gericht op snel delende cellen. Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam, de haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt. Het haarzakje heeft de tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren.

Een cytostaticum (meervoud cytostatica) is een medicijn dat gebruikt wordt bij de behandeling van kanker. Een cytostaticum beoogt de deling van cellen te stoppen (cytos = cel; stasis = stilstand).

200906829_1640543259477202_4534534477823396834_n