Assortiment


Pruiken of haarwerkBruce, Jack & Jason montuurJust montuur

 

In ons land wordt de laatste jaren steeds vaker het woord HAARWERKEN, HAARWERK OF HAARSTUKJE gebruikt. Het is een verzamelnaam van alle vormen van hulphaar. We spreken over een haaraanvulling, een haarstuk, een haarprothese, een toupet, enzovoorts.

Haarwerk kan voor de één absolute noodzaak zijn en voor de ander als modisch accent gebruikt worden. Er bestaan kleine deelstukjes die geplaatst worden op littekens, op een kalende kruin, op kale plekken, enz. De toupet, het haardeel met uitvoeringen in allerlei maten is het bekendste voorbeeld, tegenwoordig uitgevoerd in prachtige kwaliteiten haar met huiddunne monturen.

GEORG_02_m34s

Het hele haarwerk werd voorheen benoemd als ‘pruik’. De pruik echter is in zekere zin een beladen woord. De oude pruik was vroeger nogal dik geïmplanteerd met weinig extra’s.

De pruiken of hele haarwerken van tegenwoordig zijn zo licht als een veertje met veel draagcomfort en een ‘natuurlijk’ uiterlijk, nagenoeg gelijk aan een ieders haardracht met ‘eigen’ haar.

Elk haarstuk, heel of deel, wordt altijd geknipt: van de traditionele coupes tot aan de hedendaagse kappers-trends en alles aan mogelijkheden daartussen, afhankelijk van de creativiteit van de haarwerker en de mogelijkheden van het gekozen haarwerk.

Nieuw in ons assortiment is de T Parting, zeer geschikt voor Alopecia Androgenetica dunner wordend haar van de bovenkant.